BFC Zord időben remek teljesítménnyel döntetlent értünk el az Aktobe ellen!

Csapatunk lejátszotta második mérkőzését Törökországban, ellenfelünk a kazah FK Aktobe volt. Az időjárás nem volt kegyes, folyamatosan nagy esőzés volt, de szerencsére végig lehetett játszani a találkozót.

Az első helyzet előttünk adódott: Zamostny remek ütemben lépett ki a leshatáron, de Trofimets védte támadónk lövését.

A kazahok is megszerezhették volna a vezetést egy jobb oldali szöglet során: a beívelésre Zhumagali ugrott fel, fejesét azonban Medgyes a gólvonal elöl tisztázta.

Röviddel később Aymbetov próbálkozott átlövéssel, de azt Molnár magabiztosan húzta le.

Egy szép jobb oldali kontránál sikerült újabb nagy helyzetet kialakítanunk: Medgyes volt erőszakos, lement az alapvonalig, ahonnan jól gurított vissza, a második hullámban érkező Magasföldi lövése azonban mellément.

A félidő végén megszerezte a vezetést az Aktobe: egy felívelt labdát Aymbetov sarkalt be középre a 16-osunk jobb oldaláról, Shurygin futtából ellőtte laposan, a lövése még talán meg is pattant, és a játékszer a rövid alsó sarokban kötött ki (1:0).

A második játékrészt jól kezdtük, és sikerült az egyenlítés is: egy szabálytalanságot követően szabadrúgáshoz jutottunk mintegy 18 méterre a kazahok kapujától. Magasföldi és Zamostny állt oda, végül Magasföldi lőtte el okosan a sorfal felett, Trofimets hiába mozdult rá, a jól helyezett lövés a hálóban landolt (1:1).

Nem sok hiányzott, hogy a vezetést is megszerezzük: egy kényszerítő után Kiss B. remek csellel csapta be védőjét, középre adott labdáját Zamostny sarokkal küldte kapura, de a csereként beálló Narzikulov szögletre tolta a játékszert.

A kazahok gyors kontrákkal próbálták újra megszerezni a vezetést, de védőink higgadt megoldásokkal szerelték a támadókat és vitték fel utána a labdákat.

Az időjárás itt már kis túlzással olyan volt, mint a monszun, emiatt nehezen lehetett támadásokat építeni, a pályán egy-két részén megállt a vízben a játékszer, de a mezőnyküzdelemben jelesre vizsgáztak játékosaink, sikerült sok párharcot megnyerni.

A hajrában még volt egy nagy kazah lehetőség. Kézgyanús szituáció után az orosz játékvezető továbbengedte a játékot, és a bepasszolt labdába Batyrkhanov bökött bele becsúszva, de az a felsőlécről fölément.

Összességében küzdelmes, jó játék mellett ikszeltünk az FK Aktobe ellen.

FK Aktobe – BFC Siófok 1:1 (1:0)

FK Aktobe: Trofimets, Simcevic, Zhumagali, Temirkhan, Shestakov, Shurygin, Saulet, Marjanovic, Zhassanov, Kakimov, Aymbetov. Csereként pályára lépett: Narzikulov, Azhimov, Ornalin, Skvortsov, Batyrkhanov, Adilzhanov, Abdukarimov. Vezetőedző: Alexandr Siadniou

BFC Siófok: Molnár, Gál, Kiss B., Csibra, Lorentz, Magasföldi, Horváth A., Medgyes, Zamostny, Balogh B., Elek. Csereként pályára lépett: Csilus, Lencsés, György, Tóth M., Török, Lapos. Vezetőedző: Mihalecz István

Gólszerzők: Zhumagali, ill. Magasföldi

Folytatás a hazautazás előtti napon, január 26-án, szombaton a Shakhtar Donetsk U21 ellen!

2019.01.24. 09:41

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu