BFC Zsinórban a negyedik győzelem!

Csapatunk Szolnokon lépett pályára a Tiszaligeti Stadionban a Merkantil Bank NB II 31. játéknapján.

A 2.percben gyorsan ziccerbe került a hazai csapat: Pintér indult el lendületesen a kapunk felé, majd kiugratta Tóth L.-t, betört a 16-oson belülre, de a visszaérő Tamaskó oda tudott bökni, és Tajti felszedte a labdát.

A 9.percben egy felívelést Elek csúsztatott meg, Papp kivárt, és Nagy D. jó ütemben futott be mögé, így helyzetbe is került, de ballal mellélőtt.

A 12.percben Petneházi végezhetett el szabadrúgást jó szögből, de a sorfal felett eltekert labdát a hazaiak kapusa, Gazsi szögletre tolta.

Taktikusan, jól játszottunk, minden támadásunkban benne volt a veszély.

A 18.percben a Szolnok előtt adódott lehetőség: Pintér szabadrúgása nem sokkal suhant el a felső sarok felett.

A 21.percben megszereztük a vezetést: Elek szerzett labdát a középpályán az oldalvonalnál, Gréczihez passzolt, aki kitolta Nagy D.-hez, a bepasszolt labdáját pedig Petneházi lőtte higgadtan a hálóba (0:1).

A 28.percben újabb szép kontrát vezettünk: Gréczi kapott egy labdát a baloldalon, áthúzta a jobb lábára, majd élesen középre lőtt, de nem ért hozzá senki, így a játékszer elhagyta a játékteret az alapvonalon.

A 31.percben egy jobb oldali beadást követően Gazsi öklözte ki a labdát, de Farkas érkezett rá, és futtából ballal mellélőtt.

Egy perccel később Nagy D. és Tamaskó játszott össze a jobb oldalon, majd a beívelést követően Petneházi elé került a labda, aki felpörgette magának, de fölélőtt nagy helyzetben.

A 35.percben Farkas tekert el a hosszú felső sarok mellett egy szabadrúgást.

A 45.percben Tajti kirúgása megtréfálta a hazai védőket, a labda átpattant fölöttük, Elek megküzdött érte, Gréczi remek ütemben és üresen érkezett középen, de Elek bepasszát végül szögletre vágták.

A szünetben a Szolnok kettős cserével próbálta frissíteni a támadójátékát: Csirmaz és Pantovic állt be.

Az 51.percben Farkas kényszerítőzött Gréczivel, balhátvédünk megbirkózott a labdáért, de a jobb lábára jött, így lapos lövésében már nem volt erő és Gazsi védeni tudott.

Az 53.percben Pantovic-tól indult egy szolnoki támadás, Tóth L.-nak passzolták be a védők mögé lövésre, de Tajti bravúrral védett.

A 62.percben Elek passzolt volna a labdát Nagy D. elé, de belenyúltak a védők, a játékszer azonban Petneházi elé került, aki mintegy 16 méterről lőhetett kapura ballal, de az fölésuhant.

A 69.percben a Szolnok is nagy helyzetet puskázott el: egy lefejelt labdát Kenderes bombázott ballal jócskán fölé.

A 73.percben Petneházi baloldali szabadrúgását Elek fejelte mellé.

A 77.percben Petneházi ismét szabadrúgást végezhetett el, ezúttal a jobb oldalról, Gál fejelte kapura, de a léc alá tartó labdát Gazsi bravúrral fölétornázta.

A 81.percben Nagy D. ment el lendületesen a jobb oldalon, középre ívelt, a hosszú oldalon Lázár csatlakozott az akcióhoz, és két védővel a nyakán melléfejelt.

A 83.percben Pintér jobb oldali szabadrúgását követően a lecsorgó labda Rokszin elé került a 16-oson belül, mellre vette, de erőtlen ballábas lövését Tajti magabiztosan fogta.

Egy perccel később Csirmaz cselezgetett a jobb oldalon, végül lövésre szánta el magát, amit Tajti hárított.

A 91.percben még adódott egy lehetőség a hazaiak előtt: ismét Csirmaz indult el a kapunk felé nagy lendülettel, de végül fölélőtt.

A végeredmény maradt a 0:1. A játék összképe alapján megérdemelten hoztuk el a 3 pontot a Tisza partjáról, ami zsinórban a 4. győzelmünket jelentette.

Folytatás vasárnap tévés mérkőzésen 19:00-kor, a tabellát vezető Puskás Akadémia látogat Siófokra.

 

Szolnoki MÁV FC – BFC Siófok 0:1 (0:1)

Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Berényi Ákos)

Szolnoki MÁV FC: Gazsi, Hajba, Horgosi, Papp, Magyar (Czirmaz 46’), Kenderes (Kovács O. 79’) Berdó (Pantovics 46’), Pintér, Dedics, Tóth L., Rokszin. Vezetőedző: Balogh Pál

BFC Siófok: Tajti, Tamaskó, Gál, Czingráber, Farkas, Berde, Lázár, Nagy D. (Kozma R.  93’) Petneházi, Gréczi (Kovács D. 70’), Elek (Berki 87’). Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: Petneházi (21’)    

Sárga lap: Csirmaz (59’), Papp (72’), ill. Farkas (82’)            

2017.04.24. 12:29

Vissza

Tabella

 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

BFC Siófok Sportszolgáltató Kft.

H-8600 Siófok, Révész Géza utca 11.

Telefon: 06/84/ 311-536

E-mail: info@bfc-siofok.hu